Меню Затваряне

Какво точно трябва реално разберем за лазерната епилация

Какво трябва да знаем за премахването на косми с лазер
Ненужното по-голямо окосмяване по тялото ни винаги е бил лош сън на жените днес. Красивата половина от хората, за да стане с много гладка и здрава и красива кожа, се подлага на невероятни процедури, за да премахне косъмчетата.

laser hair removal


В битката с тях са в играта почти всички средства – самобръсначки, маска за махане на косми, устройство за епилиране и какво ли още не.
В древни времена жените са ползвали остри камъни, сок от дървета, течен карамел, мед и често смес с арсеник или калциевият хидроксид, като често оставяли много тежки белези по тяхната кожа.

В наши години точно тези методи са както отживелица, хем тези неща не са се променили много.
Най-безболезненият, бърз и качествен метод си е самобръсначката. Недостатъците му без съмнение са, също като добре знаете, е в точно това, че много скоро на втория ден малките косъмчета израстват и след продължителното му прилагане те се превръщат в все по-черни, големи и нагъсто.

Най-важното за лазерната епилация:


С най-задоволителен дълъг ефект са методите, при които косъмът се премахва заедно с коренчето. Маската за махане на косми и епилаторът осигуряват точно този резултат. И двете процедури за съжаление са свързани с остра болка и време. Кола маската винаги се създава най-успешно, щом е приготвена от козметик в надеждно за целта студио. Това струва време и пари. В лични условия несъмнено може спокойно да се извършва, но не много жени успяват да се преборят със задачата.


Щом се отнася до епилацията, тя се извършва у дома и трябва да се презаредите с спокойствие, повече свободно време и пространство, където космите съвсем спокойно да падат и след този етап да бъдат почистени. Както ясно се вижда, повечето от тези варианти притежават своите плюсове, но и имат немалко недостатъци, а в крайна сметка космите продължават да си изникват и да се нуждаят от от нас още през няколко дни да ги отстраняваме.

Това, което ще е нужно да знаете преди да започнете епилация с лазер е, че е нужно космите да не бъдат махани от корен най-малко три-четири седмици точно преди посещението. Дефакто, толкова, колкото по-силен е самия косъм или много по-гъсто окосмяването, толкова по-добър е резултатът след малко на брой посещения.
И да, няма как нещата да се случат с вълшебство след едно-две процедурни посещения, апаратурата още не е достигнала до това ниво.
Нужни са най-малко 6 посещения, за да се премахне окосмеността и ефектът да се задържи за по-дълго време.
Преди да отидете на епилация с лазер, косъмчетата наложително е да са обръснати. Нужно е да сте запознати с процедурата от страна на специалистите, които сте избрали да посетите.
Ако центърът за епилация с лазер, когото сте харесали, е напълно точен и надежден, то специалистите в него никога няма да ви излъжат, че методът е абсолютно без болка и ще премахне космите на 100% и завинаги.
За всякакви въпроси и отговори, които ви притесняват, се отправете към специалист дерматолог. Не се подлагайте на такава процедура без да сте наясно какво реално представлява тя и не се оставяйте да бъдете подвеждани.