Меню Затваряне

По какъв начин реално да си купим минерални добавки и козметика

nutrition and supplements

Яденето е най-точният начин ефективно да се сдобиете с всички жизнено важни хранителни вещества. Също така ако смятате, че хранителния режим ви може напълно да пропусне някои витамини, които биха могли да помогнат, е препоръчително да се набавят.
Не сте точно уверени реално дали вземата жизнено важните витамини или различни минерали? Вашият фелдшер или пък диетолог е възможно точно да ви помогне да разберете. В чести моменти е възможно да ви направят тест на кръвта, за да видите вашите нива на Д витанин. Те вероятно може да желаят да знаят за вашите начини на хранене. За да знаете дадената важна информация, запишете точно какво ядете и пиете за 1 седмица.
Крачка 1: Научете от какво имате нужда
Вашите нужти от калории имат зависимост от:
На колко годинни сте
Различните храни, които ядете
Болестите , които имате
Точно какви болести сте притежавали някога
Като пример, ако сте поставени на висок риск от болки в костите, вашият личен лекар може да даде рецепта за калций и д витанин Ако случайно сте дама, и тя може спокойно да забременее съвсем скоро, за вас конкретно е много важно да приемате фолиева добавка, която помага да предотвратите определени видове вродени дефекти. Ако бихте искали да подобрите здравето на сърцето, то е добре да приемате омега 3.
На стъпка 2: Пазарувайте умно
Използвайте нашите съвети, за да ви бъдат полезни да изберете разумно добавките.
Първо се информирайте за абсолютно всичко: Погледнете как точно може да подейства всяка добавка и дадените рискове и здравословни ползи. „Доста хора просто вземат неща от рафта, тъй като са чували за нея по радиото или защото българите казват за добавката“, според Г-н Уайт, регистриран инструктор от Академията по хранене и диететика. Когато се съмнявате, говорете Вашия лекар.

На много добавки пише, че извършват магически неща.
Уверете се, че получавате правилните отговори на именно тези Четири конкретни въпроса:
Какви са здравословните ползи?
Съществуват ли рискове?
Каква е дозировката, каквото е препоръчително да приемем?
Точно колко време трябва точно да го приемам?
Имате въпроси? Проведете разговор създаделя на добавката. Те биха могли да отговорят на запитванията отнасящи се за състава и колко да консумирате. За повече информация посетете сайта на Здравословен Магазин VITASANA
Номер 3: Говорете с Вашия собствен лекар
Разкажете на Твоят личен лекар какво реално поемаме.
Потенциални неприятни странични реакции: Някои е възможно да засегнат някои други лекарствени препарати, които вие вземата. Например, ако случайно пиете кръвен разредител, не трябва да вземата страшно много К витамин, които може да накара нашата кръв бързо да се сгъсти, казва Лекар Причет, който работи в Централен Вашингтон. Ако ще ви правят операция, може реално спрете приемането на добавка омега точно поради висок риск от кървене. Твоя личен лекар е възможно бързо да ви е от полза да избереш коректните дози.
На гладно или след хапване се приема: Някои витамини е нужно да се приемат с храненето, а много други преди хранене. „Не е подходящо правилно да пиете добавка желязо с мляко, защото желязото и калция не работят задено“, според лекар.
Приблизително колко да приемам: Твоя за този ден точен прием (DRI) за много витамини и различни минерали изцяло зависиот твоята възраст и пол. Може спокойно да се измени, ако сте бременна, кърмите дете, притежавате здравно заболяване.
„Някои българи получават над десет пъти повече от DRI“, отбелязва Уайт. „ Тази тоза може да е твърде много. Наистина е нужно да прецените относително колко да пиете“, което обхваща какво точно ядете.