Меню Затваряне

Точно как да изберем подарък за детенце?


Където има дечица там се ражда и нуждата от колоритни и любопитни дарове, за да ги изненадат и зарадват без значение дали става дума за Коледа, рожден ден, имен ден, ден на детето или друго. Предвид богатия подбор от артикули, предлагани в детските интернет магазини вземането на решение отнема време и желае определено изследване.


Възрастта на детето е голям фактор в избора на най-хубавия подарък и е от значение да се знае точно какви са всекидневните им дейности и кои неща причиняват техния интерес в различните моменти на развитието им.
Подаръци за големите деца – 7-14 години


Учебното заведение – това е територията, където се изграждат перосналните и всестранните интереси на малчуганите.
Децата са навън от дома си и комуникират в по-голям обществен кръг, като пряко и непряко си оказват влияние.

В училищната среда децата се сдобиват известна самостоятелност и създават своите собствени персонални предпочитания и интереси. В този конкретен случай можете спокойно да направите избор за хубав подарък за детенцето по 2 критерия: Точно какви дейности допадат на малчуганът? Какво се обича от масата дечица? При 2-рия случай най-често става дума за артикули от реклами.

Точно преди училище

Заниманията в предучилищния етап готвят детето за прехода от игрите към ангажиментите. В този конкретен етап децата се сдобиват с качества и опитност, прилагащи се в по-трудни игри – игри с въпроси и отговори, артикули с дистанционно управление, компютърни игри, трудни пъзели и мозайки.


Дарове за малки дечица


В годините между 3 и 5 дечицата освен, че пресъздават абсолютно всички действия на татко и мама, те изграждат и свои собствени сюжети. Тези са така наречените игри с ролеви характер, в които те са създатели и участници на много различни състояния от заобикалящия ги свят. Най-мечтаните подаръци за деца в годините между три и пет са мозайки и конструктори, книжки за оцветяване и рисуване, пластелин и други от подобен тип. Подобен тип дарове дават на малчуганите да подобряват своите собствени творчески умения като се развеселяват.


Хубави подаръци до възраст на 3 години


Между 12 мес и три години малчуганите сериозно изучават заобикалящата ги среда като бутат, дърпат, разглобяват и пренасят абсолютно всичко, което им попадне в ръчичките. Най-подходящи за играене са дървените играчки например кубове, строителни конструктори с големи части, играчки за нанизване (низанки), камионче и играчки за бутане и дърпане, мозайки за мънички дечица и много други. Необходимо е да вземете играчки, които ще развият и провокират детското въображение.

Хубави подаръци за бебета

За бебчетата е необходимо играчките да развиват координацията между очи и ръце, умение за разпознаване, слух и други. Най-хубави за точно тази цел и най-удачни са играчки с музика, дрънкалки и плюшени играчки, които имитират животни. Бебенцата изпробват несъмнено всичко на вкус и е важно подаръците да не съдържат дребни компоненти, които е възможно да погълнат.

Виж на: детски играчки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *